EDUCATIE & TEAM COACHING


De Dynamic Colour Drives methode wordt toegepast om de bedrijfsstrategie te alignen. Daarnaast wordt het gebruikt om conflictvrije en hoogscorende teams te bouwen en vooral om de verandertrajecten en fusies soepel te laten verlopen. De methode wordt toegepast bij management, sales en operation. Dynamic Colour Drives biedt uitstekende handvatten om complexe situaties te begrijpen en daarin de beste beslissingen te nemen. De verkregen inzichten kunnen verrassend zijn.

Dynamic Colour Drives (afgekort: DCD) methode hebben wij 10 jaar geleden ontwikkeld en onlangs breed toegepast. DCD methode is gebaseerd op het gevalideerde model van de Amerikaanse psycholoog C. Graves en wordt cross-cultureel toegepast.

DCD is inmiddels een uitgebreid systeem geworden van zeer fijn gekalibreerde psychometrische testen, opleidingsboeken en vele modellen, gebaseerd op gemeenschappelijk gedachtegoed. Onze uitstekende opleidingsmaterialen zijn verreikt met onderzoek en onze werkervaring. Zo hebben wij naast Nederland ook gewerkt met internationale teams in Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk.

Ben je bestuurder, manager of leidinggevende en wil je anders leren denken en slimmer handelen? Dan vind je baat bij een van onze opleidingen.

Dankzij de logica van opbouw is ons systeem makkelijk te leren.

Wat bereik je met deze opleiding?
Tijdens de opleiding leer je hoe mensen anders motiveren, selecteren en “shiften” binnen de organisatie, hoe hogere commitment en zelfstandigheid in teams bereiken en veel efficiënter te werk gaan. Je krijgt tools in handen waarmee je veel slimmer communiceert en veel sneller je doelen bereikt. Bovendien merk je dat mensen jou ineens een veel prettigere en wijzere gesprekspartner, collega of leidinggevende beginnen te vinden. Je ontwikkelt charisma en ontdekt jouw eigen overtuigingskracht. Hierdoor krijg je meer respect en overwicht.

De opleidingsprogramma’s: wat houdt het in?
Wij hebben verschillende modules ontwikkeld, zodat je stap voor stap kennis en vaardigheden kunt opbouwen.

Niveau 1 : DCD Practitioner.
Hier leer je “de regels van het spel”, waarin je jezelf leert kennen. Ook leer je slim te communiceren met diverse mensen en ontwikkel je een breed scala van sociale vaardigheden. Je begrijpt beter waarom mensen doen wat ze doen en hoe je conflicten kan voorkomen. Deze training is geschikt voor iedereen, onafhankelijk van de functie of vooropleiding. Deze opleiding zal 2,5 dag in beslag nemen.

Niveau 2: DCD Master.
Hier ga je verder en je leert de kneepjes van het vak. Wij werken met DCD modellen en met de cases uit onze praktijk. Je leert de DCD methodiek toe te passen om de ingewikkelde situaties leren te begrijpen en mensen aan te sturen. Het wenselijke denkniveau voor deze training is HBO/WO.
Deze opleiding duurt 2,5 dag.

Niveau 3: DCD Specialisatie.
Nog een verdieping verder. Hier richten wij ons op de specifieke wensen van de deelnemers en werken met de door de deelnemers ingebrachte cases. Het wenselijke denkniveau voor deze opleiding is HBO+/WO.
Deze opleiding duurt 2,5 dag.

Niveau 4: “Train the trainer” programma.
Hier leer je hoe je je DCD kennis met andere kan delen.
Deze training duurt 3 dagen.

Na elke voltooide module krijg je een certificaat.

    Afhankelijk van specifieke behoeftes hebben wij twee opleidingsprogramma’s ontwikkeld:
  • Bedrijfsleven Algemeen
  • Permanente Educatie voor Notarissen, Advocaten en Accountants